peter van beek – polygoon

Peter van Beek - polygoon

Over mij

Ik, Peter van Beek (1962), woon op een mooie plek tussen Zwolle en Dalfsen met mijn vrouw. Samen hebben we twee volwassen zonen. Ik heb nu een fijn, vruchtbaar en creatief leven maar dat is ook anders geweest.

Ik ben opgegroeid in een ogenschijnlijk normaal gezin met een complex getraumatiseerde vader. Zijn gedrag was narcistisch naar mij toe. Als zwart schaap mocht ik zijn geprojecteerde spanningen opvangen. Dat uitte zich vooral in geestelijk geweld maar soms ook in (zwaar) fysieke vorm. Ik fungeerde als bliksemafleider voor zijn heftige woede-aanvallen.

Ik ontwikkelde eet- en slaapstoornissen. Ik was angstig voor alles en iedereen. Liep als hooggevoelige constant op eieren en stond dag en nacht in een overlevingsstand. Echte liefde kreeg ik niet. Support evenmin. Ik voelde me erg alleen en toch bleef ik als kind en als jongere loyaal aan mijn vader.

Mijn ‘ik’ ondekte ik later door gewoon volwassen te worden, door mijn huwelijk, andere netwerken, door diverse studies en mijn creativiteit. De studie holistisch coachen en diverse literatuur waaronder de boeken van Iris Koops van ‘Het Verdwenen Zelf’ hebben mij inzichten gegeven. Ik heb mijn verleden herkend, erkend en, na een rouwproces over de verloren jaren, geaccepteerd. Nu ben ik mezelf en ben daar tevreden mee.

Visie in dit kader

Uit ervaring weet ik dat er een goed en fijn leven mogelijk is na een relatie met iemand met narcisme of psychopathie. Ken jezelf, wees loyaal aan jezelf en investeer in jezelf. Neem de regie in eigen hand. Zoek de juiste mensen die je willen voeden, die je inspireren en willen begeleiden op je weg. Die weg is niet altijd gemakkelijk maar het is wel jouw gekozen weg.

Missie in dit kader

Ik gun iedereen die in een destructieve relatie gezeten heeft, ook een goed, vruchtbaar en fijn leven. Ik wil graag mijn kennis en kunde inzetten om dit, voor wie het me vraagt, mogelijk te maken.

Meer over mij

Ik bouw liever een brug dan dat ik een kant kies.
Ik vind een ontluikend kiemplantje mooier dan een glimmende Ferrari.
Ik heb een enorme hekel aan onrecht.
Ik voel lijfelijk de pijn die we moeder aarde aandoen.
Binnen mijn mogelijkheden maak ik de aarde mooier en groener.
Ik ga niet voor concurrentie, ik ga voor samenwerking.
Ik ben niet van de hokjes maar ga voor maatwerk.
Ik werk hard, luister naar mijn lichaam en ga niet tot het randje.
Ik ken mijn mogelijkheden en onmogelijkheden en weet mijn grenzen.
Ik houd van bescheidenheid en heb niets met patsergedrag.
Ik spar liever of zoek hulp dan dat ik alles zelf ga oplossen.
Rijkdom is gelukkig zijn met jezelf en je omgeving, dat is niet in geld uit te drukken.

Peter van Beek